Met kippenboutjes kan je alle kanten op. Vooral in stoofpotjes blinken ze uit, dankzij het botje blijft het vlees goed samen en is extra smaak gegarandeerd. In dit Bourgondisch recept worden ze gecombineerd met lekkere, eerder winterse, ingrediënten zoals aardpeer, boerenkool en champignons. Het romige sausje met dragon maakt dit gerecht tot het perfecte zondagsmaal.
Met kippenboutjes kan je alle kanten op. Vooral in stoofpotjes blinken ze uit, dankzij het botje blijft het vlees goed samen en is extra smaak gegarandeerd. In dit Bourgondisch recept worden ze gecombineerd met lekkere, eerder winterse, ingrediënten zoals aardpeer, boerenkool en champignons. Het romige sausje met dragon maakt dit gerecht tot het perfecte zondagsmaal.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 45minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
45minuten |
Ingredients
- 8 kippenbouten
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook geplet
- 1 scheut cognac
- 250 gram champignons in kwartjes
- 200 gram aardpeer geschild en in hapklare stukjes
- 400 gram vastkokende aardappelen geschild en in hapklare stukjes
- 100 gram boerenkool in reepjes gesneden
- 1 bosje dragon fijngehakt
- 0,5 citroen
- 4 dl room
- 1 liter kippenbouillon
- boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Laat de kippenbouten op kamertemperatuur komen, kruid royaal met peper en zout.
- Verhit een ruime stoofpot. Smelt een klontje boter en schroei de kippenbouten rondom aan tot ze goudbruin zijn.
- Haal de kippenbouten uit de pot en houd even opzij. Voeg een beetje verse boter toe en fruit de gesnipperde ui met de geplette look op een lager vuur.
- Voeg de kwartjes champignon toe en blus met de cognac. Roer alle aanbaksels los en laat bijna droogkoken.
- Doe de stukjes aardpeer, aardappel, reepjes boerenkool en kippenbouten bij de stoofpot. Overgiet met de bouillon en room.
- Breng aan de kook en laat minstens een half uur afgedekt pruttelen op een zacht vuur.
- Controleer of de kippenbouten voldoende gegaard zijn. Werk af met peper, zout en voldoende gesnipperde dragon. Fris tot slot op met wat vers citroensap. Smakelijk!
Recipe Notes
Mag het wat feestelijk zijn? Laat dan de aardappelblokjes achterwege en serveer met kroketjes. Hou er dan wel rekening mee dat één derde tot een kwart minder bouillon en room volstaan.
Share this Recipe
Speak Your Mind