Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 1 klontje boter
- 1 ui fijngesneden
- 3 centimeter gember fijngehakt of geplet
- 1 rode chilipeper Zonder pitjes, fijngehakt.
- 5 wortelen Geschild en grofgesneden.
- 1 loskokende aardappelen Geschild en grofgesneden.
- 800 ml groentebouillon
- 1 appelsien Sap en zeste.
- 2 eetlepels room
- 1 plantje koriander
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Stoof de fijngesneden ui aan in een klontje boter. Voeg de fijngehakte gember en chilipeper toe. Laat nog even stoven op een middelmatig vuurtje.
- Voeg de stukken wortel en aardappel toe. Kruid met peper en zout. Laat, met gesloten deksel, een tiental minuten stoven.
- Voeg de bouillon en de appelsienzeste toe. Laat nog een kwartiertje rustig inkoken.
- Mix de soep fijn met een staafmixer. Werk af met het sinaasappelsap en de room. Roer rustig en laat even warmen. Breng finaal op smaak met peper en/of zout naar wens.
- Serveer met enkele takjes koriander en eventueel enkele stukjes chilipeper (let op: pikant). Smakelijk!
Recipe Notes
Je kan hier ook een behoorlijke maaltijdsoep van maken door reepjes gekookte kip toe te voegen. Lekker met een stukje brood.
Share this Recipe
Beste,
Klopt dat 30 cm gember?
Mvg agnès
Bedankt voor de attente opmerking, Agnès. Dat moest natuurlijk 3 cm zijn. We hebben het meteen aangepast!