Servings | Prep Time | Cook Time |
1pizza | 15minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
1pizza | 15minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 1 rol pizzadeeg
- 100 ml tomatenpassata
- 0,5 sjalot gepeld en fijngehakt
- 1 teentje look geplet
- 0,5 bol mozzarella in plakjes gesneden
- 8 scampi of garnaalstaarten ontdooid en gepeld
- 1 Parijse champignon in plakjes gesneden
- 5 ringen rode puntpaprika
- 0,5 lente-ui in fijne ringetjes gesneden
- 1 handvol gemalen kaas Emmental of Gruyère
- oregano gedroogd
- basilicum gedroogd
- chili gedroogd
- 1 mespuntje kristalsuiker
- olijfolie
- peper en zout
Servings: pizza
Ingredients
Servings: pizza
|
Instructions
- Rol het deeg uit en laat op kamertemperatuur komen.
- Fruit de sjalot en het teentje look in een scheutje olie. Voeg de passata toe en laat een kwartiertje pruttelen. Breng op smaak naar wens met peper, zout, een beetje suiker, oregano, basilicum en chili. Je kan uiteraard meer saus maken en invriezen voor later.
- Schep de saus op het deeg, overdrijf niet.
- Verdeel de plakjes mozzarella over de pizzabodem. Strooi vervolgens nonchalant de andere ingrediënten uit (scampi, champignon, paprika en lente-ui). Let er enkel op dat alles voldoende maar zonder overdrijven belegd is.
- Bestrooi de pizza tot slot met een handjevol gemalen kaas, nog wat gedroogde oregano en peper/zout. Schuif in een voorverwarmde oven (200°) en laat een tiental minuutjes bakken. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind