Zalm en spinazie is een klassieke combinatie die we allemaal kennen. Meestal wordt er ook iets van room of puree aan toegevoegd. Wil je echter eens iets anders dan is dit recept van de Italiaanse tv-kok Gino d'Acampo een absolute aanrader. Met balsamico, sesamzaadjes en kerstomaatjes maakt hij er een heerlijk lichte, mediterraanse versie van.
Zalm en spinazie is een klassieke combinatie die we allemaal kennen. Meestal wordt er ook iets van room of puree aan toegevoegd. Wil je echter eens iets anders dan is dit recept van de Italiaanse tv-kok Gino d'Acampo een absolute aanrader. Met balsamico, sesamzaadjes en kerstomaatjes maakt hij er een heerlijk lichte, mediterraanse versie van.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- Gegrilde zalm
- 4 zalmfilets (op vel) ca. 175 gram per stuk
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels balsamico-azijn
- 2 eetlepels honing
- 4 eetlepels sesamzaadjes
- peper en zout
- Spinazie met kerstomaatjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 handenvol spinazie
- 800 gram kerstomaatjes blik
- 1 koffielepel chilli-vlokken
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Kruid de zalmfilets met peper en zout. Verwarm je oven op de grill-stand.
- Verhit de olijfolie in een pan, bak de zalmfilets twee minuten op de velkant aan. Draai om en laat nog één minuut verder bakken.
- Overgiet de zalmfilets met de balsamico-azijn en laat nog 2 minuten verder garen in de pan.
- Schik de zalmfilets in een ovenvaste schaal (of gebruik gewoon de pan waar je ze net in bakte). Bedruip met de honing en bestrooi met sesamzaadjes.
- Zet de zalmfilets nog 3 à 4 minuten onder de hete grill, tot de vis net gaar is.
- Maak ondertussen de tomaatjes met spinazie klaar: verhit een scheut olijfolie en voeg de spinazie toe. Roerbak een tweetal minuten.
- Voeg de tomaten, chilli-vlokken en nog een scheutje olie toe. Laat nog 2 à 3 minuten inkoken. Kruid indien nodig verder bij.
- Serveer de spinazie op warme borden en schik er een stukje zalm bij, overgoten met de jus uit de pan. Serveer met brood, pasta, rijst of gewoon zo. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind