Wokken is altijd een succes: het gaat snel vooruit en levert zonder moeite heerlijke gerechten op. In dit makkelijke recept van Sofie Dumont wordt gebakken rijst met malse stukjes kip, gember en knapperige sojascheuten gecombineerd.
Wokken is altijd een succes: het gaat snel vooruit en levert zonder moeite heerlijke gerechten op. In dit makkelijke recept van Sofie Dumont wordt gebakken rijst met malse stukjes kip, gember en knapperige sojascheuten gecombineerd.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 300 gram langkorrelrijst gekookt en afgekoeld
- 500 gram kippendijen ontbeend, ontveld
- 2 preistengels
- 1 komkommer
- 300 gram sojascheuten
- 2 wortelen
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 6 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels honing of agave
- 2 eetlepels five spice kruiden
- 2 limoenen
- 2 eetlepels geraspte gember
- 160 gram pindanoten
- 2 lente-uien
- 4 eetlepels arachide-olie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de kippendijen in hapklare stukjes. Meng met de sojasaus, honing, five spice kruiden, peper en zout. Meng goed door elkaar en laat even marineren.
- Snipper ondertussen de ui en knoflook fijn. Versnijd de wortelen en preistengels in fijne reepjes. Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadlijst weg en versnijd in staafjes.
- Verhit de olie in een (wok)pan. Stoof de ui en knoflook samen met de gember eventjes aan.
- Voeg de kippenblokjes (zonder de marinade) toe en bak goudbruin (reken op een kleine 10 minuten).
- Voeg alle groentjes en rijst samen met de marinade van de kip toe. Roer goed om en laat enkele minuutjes doorbakken onder deksel zodat alles gaar wordt maar de groentjes nog beet hebben.
- Werk af met wat vers geperst limoensap, plus peper en zout naar smaak.
- Bestrooi net voor het opdienen met gehakte lente-ui en pinda's, serveer tot slot met een partje limoen. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind