VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Gebakken rijst met kip en sojascheuten (Sofie Dumont)
Wokken is altijd een succes: het gaat snel vooruit en levert zonder moeite heerlijke gerechten op. In dit makkelijke recept van Sofie Dumont wordt gebakken rijst met malse stukjes kip, gember en knapperige sojascheuten gecombineerd.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Versnijd de kippendijen in hapklare stukjes. Meng met de sojasaus, honing, five spice kruiden, peper en zout. Meng goed door elkaar en laat even marineren.
  2. Snipper ondertussen de ui en knoflook fijn. Versnijd de wortelen en preistengels in fijne reepjes. Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadlijst weg en versnijd in staafjes.
  3. Verhit de olie in een (wok)pan. Stoof de ui en knoflook samen met de gember eventjes aan.
  4. Voeg de kippenblokjes (zonder de marinade) toe en bak goudbruin (reken op een kleine 10 minuten).
  5. Voeg alle groentjes en rijst samen met de marinade van de kip toe. Roer goed om en laat enkele minuutjes doorbakken onder deksel zodat alles gaar wordt maar de groentjes nog beet hebben.
  6. Werk af met wat vers geperst limoensap, plus peper en zout naar smaak.
  7. Bestrooi net voor het opdienen met gehakte lente-ui en pinda’s, serveer tot slot met een partje limoen. Smakelijk!