Chili con carne is een publiekslieveling die niet moeilijk om klaar te maken is en een grote portie oplevert die je kan invriezen of gebruiken wanneer er veel eters zijn. Ontdek in dit recept hoe Sofie Dumont dit kruidige stoofpotje met gehakt, tomaat en bonen klaarmaakt.
Chili con carne is een publiekslieveling die niet moeilijk om klaar te maken is en een grote portie oplevert die je kan invriezen of gebruiken wanneer er veel eters zijn. Ontdek in dit recept hoe Sofie Dumont dit kruidige stoofpotje met gehakt, tomaat en bonen klaarmaakt.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 40minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
40minuten |
Ingredients
- 500 gram rundergehakt
- 1 grote zoete ui
- 5 tenen knoflook
- 0,5 venkel
- 1 rode paprika
- 1 groene chilipeper
- 400 gram rode bonen (blik) gespoeld
- 250 gram kikkererwten (blik) gespoeld
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 700 gram passata
- 250 ml rode wijn
- 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
- 1 kaneelstok
- 1 eetlepel oregano gedroogd
- 1 eetlepel korianderzaad
- 1 koffielepel venkelzaad
- 1 koffielepel komijnzaad
- arachideolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Verhit een grote, bij voorkeur gietijzeren, pot. Rooster venkel-, koriander- en komijnzaad.
- Doe de geroosterde, geurige kruidenmengeling in een vijzel. Kneus grof.
- Snipper de ui en teentjes knoflook fijn. Fruit in een scheutje olie in dezelfde pot.
- Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Versnijd ondertussen de chilipeper, venkelknol en paprika fijn. Laat mee aanbakken met het vlees.
- Blus met een royale scheut rode wijn. Roer alle aanbaksels goed los. Voeg dan alle overige ingrediënten/smaakmakers toe. Dek af en laat minstens 40 minuten zachtjes pruttelen.
- Werk de chili naar smaak af met peper en zout. Serveer bij voorkeur met taco's, zure room en een frisse kruidenmengeling van koriander, munt en peterselie. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind