Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 30minuten | 1uur |
Servings | Prep Time |
4personen | 30minuten |
Cook Time |
1uur |
Ingredients
- 500 gram varkensstoofvlees
- 300 gram knolselder in blokjes
- 500 gram butternut in blokjes
- 600 gram krieltjes gehalveerd
- 2 uien fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngesnipperd
- 1 eetlepel bloem
- 33 cl blond bier
- 3 dl groentebouillon
- 5 takjes tijm
- 1 bosje peterselie
- 1 blaadje laurier
- paprikapoeder
- rozemarijn gedroogd
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Bak het stoofvlees (eventueel in delen) rondom bruin in een scheut olijfolie een stoofpot. Lepel het er terug uit.
- Voeg een vers scheutje olijfolie toe en bak de gesnipperde ui met de knoflook glazig.
- Voeg het stoofvlees terug toe, bestuif met wat bloem en roer goed om.
- Voeg de stukjes pompoen en gehalveerde krieltjes toe. Overgiet zachtjes met het bier en de bouillon.
- Doe de takjes tijm, het blaadje laurier, wat paprikapoeder en gedroogde rozemarijn toe. Dek af en laat 1 uur zachtjes pruttelen.
- Voeg 20 minuutjes voor het einde van de gaartijd de blokjes knolselder toe.
- Werk naar smaak af met peper en zout. Bestrooi net voor het opdienen met vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind