VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Varkensstoofpotje met knolselder en pompoen (Colruyt)
Dit stoofpotje werd bedacht voor het receptenteam van supermarktketen Colruyt. Het is een smakelijke maar alledaagse combinatie van varkensvlees, knolselder en butternutpompoen. Perfect op een kille herfst- of winterdag.
Servings Prep Time
4personen 30minuten
Cook Time
1uur
Servings Prep Time
4personen 30minuten
Cook Time
1uur
Ingredients
Instructions
  1. Bak het stoofvlees (eventueel in delen) rondom bruin in een scheut olijfolie een stoofpot. Lepel het er terug uit.
  2. Voeg een vers scheutje olijfolie toe en bak de gesnipperde ui met de knoflook glazig.
  3. Voeg het stoofvlees terug toe, bestuif met wat bloem en roer goed om.
  4. Voeg de stukjes pompoen en gehalveerde krieltjes toe. Overgiet zachtjes met het bier en de bouillon.
  5. Doe de takjes tijm, het blaadje laurier, wat paprikapoeder en gedroogde rozemarijn toe. Dek af en laat 1 uur zachtjes pruttelen.
  6. Voeg 20 minuutjes voor het einde van de gaartijd de blokjes knolselder toe.
  7. Werk naar smaak af met peper en zout. Bestrooi net voor het opdienen met vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!