Piripiri kip met rijst en koolsla? Het beste recept vind je hier! Piripiri kip met rijst en koolsla? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Piripiri kip met rijst en koolsla

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Piripiri kip met rijst en koolsla, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
Piripiri kip met rijst en koolsla
Recept Afdrukken
Wie alle windstreken wil laten waaien door de keuken en houdt van pittige, erg smaakvolle gerechten zal van dit recept houden. Malse stukjes kip met Piripiri-saus (swahili voor chilipeper) worden immers heerlijk gecombineerde met een zogenaamde 'dirty rice', een rijstschotel uit de Creoolse keuken propvol smaakmakers en kruiden. Een frisse koolsla om de pittige smaken te compenseren maakt dit alledaagse festijn helemaal af.
Piripiri kip met rijst en koolsla
Recept Afdrukken
Wie alle windstreken wil laten waaien door de keuken en houdt van pittige, erg smaakvolle gerechten zal van dit recept houden. Malse stukjes kip met Piripiri-saus (swahili voor chilipeper) worden immers heerlijk gecombineerde met een zogenaamde 'dirty rice', een rijstschotel uit de Creoolse keuken propvol smaakmakers en kruiden. Een frisse koolsla om de pittige smaken te compenseren maakt dit alledaagse festijn helemaal af.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 30minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Smeer de stukken kip in met piripiri-saus, gerookt paprikapoeder en olijfolie. Breng op smaak met een snuifje peper en zout. Laat even marineren.
  2. Snipper de ui en knoflook fijn. Ontdoe de puntpaprika's van de zaadjes en zaadlijsten, hak in kleine stukjes.
  3. Verhit een royale scheut olijfolie in een ruime pan. Fruit de ui en knoflook op een matig vuur.
  4. Voeg de stukjes paprika toe en laat aanbakken tot ze zacht zijn.
  5. Roer de tomatenpuree samen met alle smaakmakers (paprikapoeder, oregano, chili, komijn en saffraan) door de paprika en laat even aanbakken.
  6. Voeg de ongekookte rijstkorrels toe. Roer goed om en laat kort aanbakken.
  7. Overgiet met de kippenbouillon en breng zachtjes aan de kook. Laat 20 à 30 minuten pruttelen, tot bouillon geabsorbeerd is en de rijst gaar. Voeg indien nodig extra bouillon toe en roer regelmatig.
  8. Snipper ondertussen de witte kool in fijne reepjes en rasp de wortel. Meng met yoghurt, azijn en mayonaise tot een frisse koolsla. Kruid naar smaak met peper en zout.
  9. Schik de gemarineerde stukjes kip op een rooster. Laat 10 à 15 minuten (afhankelijk van de dikte) bakken in een voorverwarmde oven (200°).
  10. Controleer of de rijst voldoende gegaard en op smaak is. Werk af met vers gesnipperde peterselie.
  11. Serveer de gebakken stukken kip op de rijst, vergezeld van een frisse portie koosla. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*