Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- zalmfilets met teriyakisaus
- 4 zalmfilets 150 gram per stuk
- 75 ml sojasaus
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 teen knoflook geperst
- 1 cm gember fijngeraspt
- 1 scheutje water
- 1 scheutje sesamolie
- noedels
- 250 gram woknoedels
- 1 broccoli in fijne roosjes versneden
- 2 lente-uitjes
- 1 chilipeper
- 2 eetlepels gehakte noten cashew of pinda
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 scheut sesamolie
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Laat de zalmfilets op kamertemperatuur komen.
- Doe ondertussen alle ingrediënten voor de teriyaki-saus (sojasaus, suiker, knoflook, gember, water en sesamolie) in een steelpan. Laat even inkoken tot een stroperig sausje.
- Schik de zalmfilets in een pan. Overgiet met de stroperige teriyaki-saus. Laat een vijftal minuten langs elke zijde bakken, overgiet regelmatig met de saus.
- Verhit ondertussen een wok of ruime, hoge pan. Roerbak de fijne broccoliroosjes in een scheutje sesamolie. Let er op dat ze garen maar hun beet behouden.
- Voeg de kant-en-klare woknoedels toe. Roer even los. Werk af met sojasaus, wat gesnipperde lente-ui, de gehakte nootjes en wat fijn gehakte chilipeper.
- Serveer de noedels in diepe kommen of borden per persoon. Schik er telkens een malse zalmfilet op, overgoten met nog wat teriyaki-saus. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind