Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 2 uien
- 6 teentjes knoflook
- 4 gele paprika's
- 6 cm gember
- 600 gram kippenblokjes
- 1 eetlepel kurkuma
- 2 kaneelstokjes
- 2 steranijs
- 2 stengels citroengras
- 4 dl kokosmelk
- 500 gram gezouten boter
- 500 gram sperziebonen
- 1 limoen
- 2 eetlepels vissaus
- arachideolie
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Pel de uien en teentjes knoflook. Hak grof en doe in een blender.
- Verwijder de stelen en zaadlijsten van de helft van de paprika's. Versnijd in grove stukken en voeg toe aan de blender.
- Schil het stukje gember, versnijd grof en voeg ook toe aan de blender. Mix fijn tot een pasta. Hou je van een pittige curry? Voeg dan een chilipepertje toe.
- Verhit een scheutje arachideolie in een ruime (wok)pan. Roerbak de gele pasta gedurende één minuut.
- Voeg de kippenblokjes, kaneelstokjes, steranijs en citroengras toe. Laat kort aanbakken op hoog vuur. Roer regelmatig.
- Verlaag het vuur, blus met de kokosmelk en breng zachtjes aan de kook.
- Versnijd ondertussen de andere helft van de paprika's in fijne reepjes. Schil de zoete aardappel(en) en versnijd samen met de boontjes in hapklare blokjes.
- Voeg de groentjes toe aan de pan. Breng verder op smaak met vissaus en wat vers geperst limoensap. Dek af en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Serveer de kipcurry met rijst, noedels of brood. Smakelijk!
Notities
Heb je minder tijd? Vervang de zelfgemaakte pasta van ui, look, paprika en gember door kant-en-klare milde, gele curry.
Deel dit Recept
Speak Your Mind