VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Thaise kipcurry
De verwesterde versie van kipcurry is eerder eenvoudig: gebraden kip, rijst en een currysausje. Hoewel lekker, doet het de originele smaken weinig eer aan. Dit Thais geïnspireerde recept propvol oosterse kruiden en smaakmakers zal je daarom aangenaam verrassen.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Pel de uien en teentjes knoflook. Hak grof en doe in een blender.
  2. Verwijder de stelen en zaadlijsten van de helft van de paprika’s. Versnijd in grove stukken en voeg toe aan de blender.
  3. Schil het stukje gember, versnijd grof en voeg ook toe aan de blender. Mix fijn tot een pasta. Hou je van een pittige curry? Voeg dan een chilipepertje toe.
  4. Verhit een scheutje arachideolie in een ruime (wok)pan. Roerbak de gele pasta gedurende één minuut.
  5. Voeg de kippenblokjes, kaneelstokjes, steranijs en citroengras toe. Laat kort aanbakken op hoog vuur. Roer regelmatig.
  6. Verlaag het vuur, blus met de kokosmelk en breng zachtjes aan de kook.
  7. Versnijd ondertussen de andere helft van de paprika’s in fijne reepjes. Schil de zoete aardappel(en) en versnijd samen met de boontjes in hapklare blokjes.
  8. Voeg de groentjes toe aan de pan. Breng verder op smaak met vissaus en wat vers geperst limoensap. Dek af en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  9. Serveer de kipcurry met rijst, noedels of brood. Smakelijk!
Notities

Heb je minder tijd? Vervang de zelfgemaakte pasta van ui, look, paprika en gember door kant-en-klare milde, gele curry.