Een snelle en gezonde hap bereiden kan vlot met de oven. Ook Sandra Bekkari gebruikt die techniek graag, het vraagt immers weinig moeite en je kan eindeloos variëren. Voor dit recept trekt ze de Griekse kaart, waarbij vooral de frisse yoghurt met munt een verfrissend accent garandeert.
Een snelle en gezonde hap bereiden kan vlot met de oven. Ook Sandra Bekkari gebruikt die techniek graag, het vraagt immers weinig moeite en je kan eindeloos variëren. Voor dit recept trekt ze de Griekse kaart, waarbij vooral de frisse yoghurt met munt een verfrissend accent garandeert.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 45minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
45minuten |
Ingrediënten
- 500 gram kip- of kalkoenblokjes
- 1 groene paprika
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 250 gram kerstomaten
- enkele takjes verse munt
- 2 rode uien
- 100 gram zwarte olijven
- 1 koffielepel Provençaalse kruiden
- 150 gram Griekse yoghurt
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Haal het vlees tijdig uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
- Pel de rode uien en snijd in fijne halve maantjes.
- Versnijd alle groentes in grove stukken en halveer de kerstomaatjes.
- Doe alle groentjes en stukken vlees in een ruime ovenschaal. Besprenkel met flink wat olijfolie, peper, zout en Provençaalse kruiden.
- Laat 30 tot 40 minuten garen in een voorverwarmde oven (200°).
- Snipper ondertussen de helft van de muntblaadjes fijn. Roer door de yoghurt en breng verder op smaak met peper en zout.
- Werk de ovenschotel op tafel af met de rest van de (gesnipperde) munt. Serveer met de yoghurt-dip. Smakelijk!
Deel dit Recept
Lijkt me heerlijk maar wat eet je er bij brood, rijst pasta of aardappelen?
Dag Doriet, bedankt voor je vraag. Bij dit veelzijdige gerecht kan je alles serveren, al is dat niet noodzakelijk. Het is een prima lunch of (licht) avondmaal zonder extra’s.