VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
Griekse kip met muntyoghurt (Sandra Bekkari)
Een snelle en gezonde hap bereiden kan vlot met de oven. Ook Sandra Bekkari gebruikt die techniek graag, het vraagt immers weinig moeite en je kan eindeloos variëren. Voor dit recept trekt ze de Griekse kaart, waarbij vooral de frisse yoghurt met munt een verfrissend accent garandeert.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Instructies
  1. Haal het vlees tijdig uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  2. Pel de rode uien en snijd in fijne halve maantjes.
  3. Versnijd alle groentes in grove stukken en halveer de kerstomaatjes.
  4. Doe alle groentjes en stukken vlees in een ruime ovenschaal. Besprenkel met flink wat olijfolie, peper, zout en Provençaalse kruiden.
  5. Laat 30 tot 40 minuten garen in een voorverwarmde oven (200°).
  6. Snipper ondertussen de helft van de muntblaadjes fijn. Roer door de yoghurt en breng verder op smaak met peper en zout.
  7. Werk de ovenschotel op tafel af met de rest van de (gesnipperde) munt. Serveer met de yoghurt-dip. Smakelijk!