Hachis parmentier met zwarte pens en groene kool (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier! Hachis parmentier met zwarte pens en groene kool (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Hachis parmentier met zwarte pens en groene kool (Jeroen Meus)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Hachis parmentier met zwarte pens en groene kool (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
De typische 'hachis parmentier' uit Frankrijk is een prima gerecht om hartverwarmend en efficiënt te koken op kille dagen. Traditioneel bestaat het gegratineerde gerecht uit een laagje gehakt rundsvlees en een laag puree, al dan niet aangevuld met een laagje groentes of kruiden. Jeroen geeft een echte wintertwist aan deze ovenschotel door voor zwarte pens en savooikool te kiezen.
Hachis parmentier met zwarte pens en groene kool (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
De typische 'hachis parmentier' uit Frankrijk is een prima gerecht om hartverwarmend en efficiënt te koken op kille dagen. Traditioneel bestaat het gegratineerde gerecht uit een laagje gehakt rundsvlees en een laag puree, al dan niet aangevuld met een laagje groentes of kruiden. Jeroen geeft een echte wintertwist aan deze ovenschotel door voor zwarte pens en savooikool te kiezen.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Haal de pensen op voorhand uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  3. Verwijder de buitenste bladeren en harde kern van de kool. Snipper fijn.
  4. Gaar de kool in een ruime hoeveelheid gezouten water met een snuifje bicarbonaat. Laat daarna uitlekken in een vergiet.
  5. Smelt een klontje boter in een ruime braadpan. Fruit 2/3de gesnipperde ui met de geplette teentjes knoflook.
  6. Verwijder het vel van de pensen en bak het vlees rul in de braadpan met de ui en knoflook.
  7. Smelt ondertussen een klontje boter in een kookpot. Fruit de rest van de ui, stoof dan de gebakken en uitgelekte savooikool even aan.
  8. Kruid de savooikool met peper, zout, nootmuskaat en een scheutje azijn.
  9. Giet de gegaarde aardappelen af. Voeg de eidooiers, een scheutje melk en een klontje boter toe. Stamp tot een puree en werk af met zout.
  10. Schep de aangebakken pens op de bodem van een ovenschaal. Lepel daar de savooikool op. Werk af met een laag puree, bestrooid met broodkruim.
  11. Laat de ovenschotel nog 10 minuutjes grillen in een voorverwarmde oven tot er een mooi korstje ontstaat. Smakelijk!
Notities

Deze ovenschotel is perfect om een grote groep te bedienen. Bovendien kan je dit gerecht makkelijk op voorhand klaarmaken. Laat het dan eerst 20 minuutjes opwarmen in de oven en laat dan pas grillen tot er een goudbruin korstje op de puree staat.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*