Dit Italiaans getint recept is er eentje om goed te bewaren. Het bevat immers alles waar groot en klein van zullen smullen: heerlijke gehaktballen in een kruidige tomatensaus met een gegrild korstje van mozzarella. Met pasta of brood er bij wordt dit een zalig festijn!
Dit Italiaans getint recept is er eentje om goed te bewaren. Het bevat immers alles waar groot en klein van zullen smullen: heerlijke gehaktballen in een kruidige tomatensaus met een gegrild korstje van mozzarella. Met pasta of brood er bij wordt dit een zalig festijn!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 snuifje chili
- 2 eetlepels tomatenconcentraat
- 1 scheut witte wijn
- 500 ml tomatenpassata
- 1 tuiltje verse Italiaanse kruiden oregano, basilicum, tijm, laurier,...
- 1 sjalot
- 600 gram gemengd gehakt
- 1 ei
- 100 gram paneermeel
- 2 bollen mozzarella
- 1 bosje basilicum
- boter of olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit in een schuitje olijfolie in een steelpan.
- Voeg het snuifje chili met het tomatenconcentraat toe. Laat even aanbakken.
- Blus met de witte wijn, roer eventuele aanbaksels goed los.
- Overgiet met de tomatenpassata en voeg het kruidentuiltje toe. Laat de saus een kwartoertje pruttelen. Werk af met peper en zout naar smaak.
- Snipper ondertussen de sjalot extra fijn. Fruit in een schuitje olijfolie of een klontje boter en laat even afkoelen.
- Meng de gefruite sjalot met het ei en paneermeel onder het gehakt. Breng goed op smaak met peper en zout.
- Rol flinke ballen (iets groter dan een pingpongbal) van het gehakt. Bak ze rondom aan in een scheutje olijfolie of klontje boter.
- Schik de gehaktballen in een ovenschaal. Overgiet met de tomatensaus (verwijder het kruidentuiltje).
- Versnijd de mozzarella in plakjes en verdeel nonchalant op en naast de gehaktballen.
- Zet de ovenschotel nog even onder de grill tot de kaas goudbruin kleurt en de saus flink pruttelt.
- Werk net voor het serveren af met verse blaadjes basilicum. Lekker met pasta of brood. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind