Niks lekkerder dan een verse pannenkoek als middagmaal, dessert, ontbijt of tussendoortje. De Amerikaanse variant is echter zeker zo lekker om te proberen! Je kent ze allemaal uit Hollywood-films als een typisch ontbijt: netjes op elkaar gestapeld met een scheut esdoornsiroop en/of een klontje boter. American pancakes zijn niet alleen luchtiger en kleiner, ze zijn bovenal erg lekker!
Niks lekkerder dan een verse pannenkoek als middagmaal, dessert, ontbijt of tussendoortje. De Amerikaanse variant is echter zeker zo lekker om te proberen! Je kent ze allemaal uit Hollywood-films als een typisch ontbijt: netjes op elkaar gestapeld met een scheut esdoornsiroop en/of een klontje boter. American pancakes zijn niet alleen luchtiger en kleiner, ze zijn bovenal erg lekker!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
4personen | 10minuten | 10minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
10minuten | 30minuten |
Ingrediënten
- 2 eieren
- 150 ml melk
- 120 gram bloem
- 50 gram kristalsuiker
- 1 theelepel droge gist
- 1 snuifje zout
- boter
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Splits de eieren. Klop de dooiers samen met de melk, bloem, suiker, gist en het zout op tot een stevig beslag.
- Klop aansluitend de eiwitten stijf en spatel ze daarna voorzichtig door het beslag.
- Laat het beslag een half uur tot een uur rusten in de koelkast.
- Verhit een kleine koekenpan met een beetje boter.
- Schenk een kleine soeplepel beslag in de hete pan. Draai het pannenkoekje voorzichtig om wanneer de bovenkant droog wordt. Laat dan nog even bakken aan de andere kant.
- Bak het beslag op tot je een stapel pannenkoekjes hebt, vet het pannetje nu en dan opnieuw in.
- Schik de pancakes per persoon op elkaar, overgoten met een flinke scheut esdoornsiroop en een klontje boter erbovenop. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind