Pollo al Marsala? Het beste recept vind je hier! Pollo al Marsala? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Pollo al Marsala

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
Pollo al Marsala, 4.0 out of 5 based on 2 ratings
Pollo al Marsala
Recept Afdrukken
De ster in dit recept is Marsala, een Italiaanse versterkte wijn uit Sicilië. Het veelzijdige drankje heeft veel karakter en bestaat in droge en zoete varianten. Behalve een uitstekend aperitief, combineert het fantastisch met allerlei kazen. In dit mediterrane gerecht zorgt een royale scheut Marsala voor een eigenzinnig sausje dat heerlijk smaakt bij de malse kipfilets.
Pollo al Marsala
Recept Afdrukken
De ster in dit recept is Marsala, een Italiaanse versterkte wijn uit Sicilië. Het veelzijdige drankje heeft veel karakter en bestaat in droge en zoete varianten. Behalve een uitstekend aperitief, combineert het fantastisch met allerlei kazen. In dit mediterrane gerecht zorgt een royale scheut Marsala voor een eigenzinnig sausje dat heerlijk smaakt bij de malse kipfilets.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 10minuten 20minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Halveer de kipfilets in de lengte. Kruid met peper en zout.
  2. Meng de bloem met de gedroogde oregano. Wentel de halve kipfilets er door, schud de overtollige bloem er goed af.
  3. Verhit een ruime pan zonder vetstof. Bak de pijnboompitjes aan tot ze goudbruin zijn. Schep uit de pan en houd opzij.
  4. Smelt in dezelfde pan een klontje boter met een scheut olijfolie. Bak de kipfilets rondom goudbruin. Haal ze uit de pan en laat afgedekt rusten.
  5. Voeg een vers scheutje olijfolie toe aan de pan en fruit de gesnipperde sjalot met het geplette teentje knoflook op een matig vuur.
  6. Voeg de plakjes champignon toe en laat even sudderen. Kruid met peper en zout.
  7. Bestrooi de champignons met wat van het bloemmengsel met oregano. Roer goed om en laat even warmen.
  8. Blus de champignons met de Marsala. Roer alle aanbaksels grondig los en breng zachtjes aan de kook.
  9. Doe de kipfilets terug in de pan en laat nog een vijftal minuutjes zachtjes pruttelen.
  10. Werk de Pollo al Marsala net voor het opdienen af met de geroosterde pijnboompitjes en enkele blaadjes basilicum. Lekker met pasta en geroosterde groentjes. Smakelijk!
Recipe Notes

Kan je geen Marsala vinden? Sherry en Pineau des Charentes zijn waardige vervangers (al is de smaak van Marsala best uniek en loont het om een flesje op de kop te tikken).

Share this Recipe

Speak Your Mind

*