Een gegratineerde ovenschotel (met net dat beetje kaas te veel) kan ongelooflijk smaken na een kille dag. In dit recept gaan we aan de slag met malse zalmfilets en spinazie: een klassieke combinatie die altijd werkt. Deze schotel is bovendien perfect om voor een grote(re) groep te koken of een dag op voorhand.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 40minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de aardappelen en versnijd in hapklare blokjes. Kook beetgaar in gezouten water. Laat meteen schrikken onder koud water zodat ze niet verder garen. Zet opzij.
- Snipper de sjalot, knoflook en het preiwit fijn. Bak aan in een klontje boter in een ruime pan.
- Versnijd de champignons in kwartjes en voeg toe aan de pan. Laat even aanbakken.
- Doe de spinazie (in delen) bij de groentes. Laat slinken.
- Breng de groentjes op smaak met oregano, basilicum, paprikapoeder, peper en zout.
- Stort de groentjes uit in een ruime ovenschotel. Roer er de room en voorgebakken aardappelstukjes door.
- Laat 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°).
- Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Maak een roux door er de boter door te mengen en nog even te laten bakken tot het naar koekjes ruikt.
- Roer de melk en groentebouillon stelselmatig door de roux terwijl je goed roert. Laat de saus zachtjes indikken. Werk af met peper, zout en nootmuskaat.
- Haal de schotel uit de oven. Schik de zalmfilets op de groentjes en overgiet met de saus.
- Bestrooi met de geraspte kaas en laat nog 20 minuten (of tot er een mooie, goudbruine korst ontstaat) bakken. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind