Wanneer je graag pasta eet en niet veel tijd of inspiratie hebt, is tortellini een puike keuze. Deze gevulde pasta garandeert alvast twee ingrediënten: pasta en, afhankelijk van de vulling: vlees of veggie. Al wat jij nog moet doen is een lekkere saus voorzien. In dit recept kiezen we voor prei, spinazie en mascarpone.
Wanneer je graag pasta eet en niet veel tijd of inspiratie hebt, is tortellini een puike keuze. Deze gevulde pasta garandeert alvast twee ingrediënten: pasta en, afhankelijk van de vulling: vlees of veggie. Al wat jij nog moet doen is een lekkere saus voorzien. In dit recept kiezen we voor prei, spinazie en mascarpone.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 500 gram tortellini (naar wens) met vlees, champignons, ricotta,...
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 2 stengels preiwit
- 2 dl Marsala
- 200 gram spinazie
- 2 eetlepels bloem
- 2 liter rundsbouillon
- 100 gram mascarpone
- oregano gedroogd
- chili gedroogd
- olijfolie
- peper en zout
- Parmezaanse kaas afwerking
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng de rundsbouillon aan de kook.
- Snipper ondertussen de sjalot, knoflook en het preiwit fijn. Stoof aan in een ruime, hoge pan in een scheutje olijfolie.
- Blus de gesnipperde prei na enkele minuten met de Marsala. Laat uitkoken.
- Hak de spinazie fijn en roer door de prei. Bestuif dan met bloem, roer goed om en laat even droogkoken.
- Doe de tortellini in de kokende bouillon en laat garen volgens de instructies op de verpakking (enkele minuten volstaat, doorgaans).
- Overgiet ondertussen de groentjes stelselmatig met de warme bouillon. Roer goed tot je een gebonden saus hebt.
- Werk de groentesaus af met de mascarpone. Breng voldoende op smaak met oregano, een snuifje chili, peper en zout.
- Roer de beetgare tortellini door de saus en serveer meteen, eventueel vergezeld van wat vers geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind