Ingredients
Servings:
|
Instructions
- Laat het vlees tijdig op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180°.
- Snipper twee sjalotten en het teentje knoflook fijn. Versnijd de paprika's in kleine blokjes en de champignons in kwartjes.
- Smelt een flinke klont boter in een ruime braadpan. Schroei het vlees rondom dicht, zonder de boter te laten verbranden.
- Leg het vlees in een ovenschaal en laat 10 minuten verder garen in de oven.
- Bak de champignons aan in de pan waar je het vlees in bakte. Voeg daarna de gesnipperde sjalot en knoflook toe.
- Voeg de stukjes paprika toe en breng op smaak met tijm, laurier, cayennepeper en paprikapoeder. Laat stoven tot de paprika zacht is geworden.
- Overgiet met de wodka en flambeer (wees voorzichtig) tot de alcohol verdampt is.
- Blus met de (warme) bruine fond en room. Roer goed om en laat op een zacht vuurtje inkoken tot een heerlijk sausje.
- Haal ondertussen het vlees uit de oven, pak in met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten.
- Spoel kort voor het opdienen de sla met koud water en laat uitlekken.
- Snipper de derde sjalot in fijne, halve ringen. Verscheur de sla en meng onder elkaar.
- Snipper de bieslook en voeg samen met een beetje dragonazijn, een scheutje olijfolie, peper en zout toe aan de sla. Roer om.
- Bak de kroketjes volgens de instructies op de verpakking in een friteuse.
- Versnijd ondertussen het vlees in dunne plakjes. Serveer met de sla, een flinke lepel saus en kroketjes. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind