Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 50minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
50minuten |
Ingrediënten
- 25 gram boter
- 3 eetlepels honing
- 3 eetlepels harissa
- 0,5 citroen uitgeperst
- 8 kippenbovenbouten
- 1 scheutje olie
- 1 ui fijngehakt
- 300 ml kippenbouillon
- 200 gram couscous
- 1 bosje koriander gehakt
- 400 gram kikkererwten (blik/bokaal) gespoeld en uitgelekt
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verwarm een steelpannetje. Smelt er de boter in en meng met de honing, harissa en citroensap. Laat even warmen tot een stroperig sausje.
- Schik de kippenbovenbouten op een ovenschaal en overgiet met de harissa-saus. Wrijf de stukken kippen goed in.
- Schuif de schaal in een voorverwarmde oven (200°). Gaar de stukken kip gedurende 40 à 50 minuten. Overgiet regelmatig opnieuw met wat saus zodat ze heerlijk knapperig worden.
- Verhit ondertussen een scheutje olie en bak de gesnipperde ui zacht. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook.
- Voeg de couscous toe, haal van het vuur en laat afgedekt 5 minuutjes rusten, tot alle bouillon is ingetrokken.
- Roer de gesnipperde koriander en kikkererwten onder de couscous. Voeg eventueel ook nog wat citroenzeste toe.
- Schik de krokante kippenbovenbouten op de couscous en serveer met de harissa-saus uit de ovenschaal. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind