Liefhebbers van vrolijke, wereldse gerechten met een explosie aan smaak zullen dol zijn op dit recept. Van de smeuïge couscous, tot de pittige kip en frisse koriander: dit makkelijk recept heeft alles om te genieten.
Verwarm een steelpannetje. Smelt er de boter in en meng met de honing, harissa en citroensap. Laat even warmen tot een stroperig sausje.
Schik de kippenbovenbouten op een ovenschaal en overgiet met de harissa-saus. Wrijf de stukken kippen goed in.
Schuif de schaal in een voorverwarmde oven (200°). Gaar de stukken kip gedurende 40 à 50 minuten. Overgiet regelmatig opnieuw met wat saus zodat ze heerlijk knapperig worden.
Verhit ondertussen een scheutje olie en bak de gesnipperde ui zacht. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook.
Voeg de couscous toe, haal van het vuur en laat afgedekt 5 minuutjes rusten, tot alle bouillon is ingetrokken.
Roer de gesnipperde koriander en kikkererwten onder de couscous. Voeg eventueel ook nog wat citroenzeste toe.
Schik de krokante kippenbovenbouten op de couscous en serveer met de harissa-saus uit de ovenschaal. Smakelijk!