VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Quinoa-gehaktballetjes met pompoenpuree
Een smaakvolle puree is de perfecte maaltijd om op een gewone, drukke weekdag lekker en snel aan tafel te kunnen schuiven. Samen met de originele quinoa-gehaktballetjes uit dit recept wordt het gegarandeerd smullen!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng het gehakt met het eitje en de quinoa. Breng voldoende op smaak met peper en zout.
  2. Rol gehaktballetjes ter grootte van een pingpongbal. Gaar de balletjes in een ruime hoeveelheid water.
  3. Breng daarnaast de stukjes butternutpompoen aan de kook in voldoende gezouten water.
  4. Verhit een klontje boter in een braadpan en bak de gegaarde gehaktballetjes aan tot ze mooi gebruind zijn.
  5. Giet de gegaarde pompoenblokjes af en stamp tot een smeuïge puree. Hak het merendeel van de peterselie fijn en meng onder de puree. Kruid tot slot af met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Serveer de puree met de balletjes er op. Bestrooi net voor het opdienen met enkele peterselieblaadjes. Smakelijk!
Notities

Mag het een beetje verfijnder zijn? Gebruik dan kippengehakt, dat smaakt iets ronder en beter af.