Panini's zijn wereldwijd populair als snelle lunch. Je hoeft ze echter niet altijd af te halen, panini's zijn namelijk heel makkelijk zelf te maken. Ook zin in zo'n smeuïg en krokant broodje? In dit recept ontdek je een eenvoudige maar superlekkere panini met zalm en tomaat.
Panini's zijn wereldwijd populair als snelle lunch. Je hoeft ze echter niet altijd af te halen, panini's zijn namelijk heel makkelijk zelf te maken. Ook zin in zo'n smeuïg en krokant broodje? In dit recept ontdek je een eenvoudige maar superlekkere panini met zalm en tomaat.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 4 afbakstokbroodjes
- 100 gram gerookte zalm
- 2 tomaten in dunnen schijfjes gesneden
- 6 plakken kaas soort naar wens
- 1 plantje bieslook gesnipperd
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snijd de afbakbroodjes middendoor. Schroei de binnenkanten even aan in een hete grillpan met wat olijfolie (of gebruik een panini-toaster).
- Beleg de onderkanten met gerookte zalm, schik daar enkele schijfjes tomaat op. Bestrooi met bieslook, een beetje peper/zout en bedek tot slot met kaas.
- Leg de bovenkanten terug op de broodjes en bestrijk boven- en onderkant met een beetje olijfolie.
- Bak de panini's af in een panini-toaster of hete grillpan (leg er dan een groot bord op - eventueel met wat extra gewicht op - en druk aan zodat je platte broodjes krijgt).
- De panini's zijn klaar wanneer de kaas gesmolten is en het broodje knapperig goudbruin. Lekker met een slaatje of gewoon zo als snelle hap. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind