Wanneer je 'ras-el-hanout' ziet staan, weet je dat het een culinair reisje richting Marokko wordt. Dit kenmerkende kruidenmengsel bestaat uit wel meer dan 20 specerijen en geeft een typische, royale smaak aan talloze Noord-Afrikaanse gerechten. Bovendien combineert de mengeling vlotjes met vrijwel alle ingrediënten: zoals kip en groentjes, bijvoorbeeld.
Wanneer je 'ras-el-hanout' ziet staan, weet je dat het een culinair reisje richting Marokko wordt. Dit kenmerkende kruidenmengsel bestaat uit wel meer dan 20 specerijen en geeft een typische, royale smaak aan talloze Noord-Afrikaanse gerechten. Bovendien combineert de mengeling vlotjes met vrijwel alle ingrediënten: zoals kip en groentjes, bijvoorbeeld.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 50minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
50minuten |
Ingredients
- 1 rode ui
- 3 tenen knoflook
- 250 gram zoete aardappel
- 250 gram vastkokende aardappel
- 250 gram wortel
- 4 kippenfilets
- 1 citroen
- 2 theelepels ras el hanout
- enkele takjes tijm
- enkele takjes koriander
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de zoete aardappelen, aardappelen en wortels. Versnijd in grove maar hapklare stukken.
- Doe de groentjes in een ruime ovenschaal. Besprenkel met flink wat olijfolie, peper en zout. Roer goed om en laat 10 minuten roosteren op 180°.
- Pel de rode ui en versnijd in kwarten. Druk de teentjes knoflook plat. Voeg toe aan de ovenschaal en laat 20 minuten verder roosteren.
- Wrijf ondertussen de kippenfilets in met olijfolie, ras-el-hanout, peper en zout.
- Versnijd de citroen in kwartjes. Wrijf het sap van één kwartje over de kipfilets.
- Haal de groentjes na de 20 minuten garen uit de oven en roer goed om. Besprenkel desgewenst met een beetje extra ras-el-hanout.
- Schik de kipfilets samen met de takjes tijm op de groentjes. Laat wederom 15 à 20 minuten garen (of tot de kipfilets gaar maar niet droog zijn).
- Schik net voor het serveren de partjes citroen tussen de groentjes en besprenkel met flink wat gesnipperde koriander. Smakelijk!
Recipe Notes
Tip: niet noodzakelijk, wel lekker: serveer het gerecht wat wat yoghurt of knapperig platbrood.
Share this Recipe
Speak Your Mind