Op kille dagen is er niets fijner dan je buik vullen met een dampend stoofpotje - bij voorkeur uit de oven. Een toffe klassieker maak je met gehakt en puree. Ontdek in dit recept een heel smaakvolle en gevarieerde jachtschotel met gestoofd gehakt en wintergroentes, op smaak gebracht met donker bier. Perfect na een lange herfst- of winterwandeling.
Op kille dagen is er niets fijner dan je buik vullen met een dampend stoofpotje - bij voorkeur uit de oven. Een toffe klassieker maak je met gehakt en puree. Ontdek in dit recept een heel smaakvolle en gevarieerde jachtschotel met gestoofd gehakt en wintergroentes, op smaak gebracht met donker bier. Perfect na een lange herfst- of winterwandeling.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 800 gram gemengd gehakt
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 1 witte raap
- 1 gele raap
- 2 wortelen
- 0,5 knolselder
- 250 gram fijne champignons
- 4 eetlepels bloem
- 33 cl donker bier
- 400 ml rundsfond
- 1 eetlepel mosterd
- enkele takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 800 gram loskokende aardappelen
- 1 scheutje melk
- 1 handvol peterselie
- boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Smelt een klontje boter in een ruime stoofpot die ook in de oven kan.
- Bak het gehakt rul op een matig vuur, kruid met voldoende peper en zout.
- Snipper de uien fijn en plet het teentje look. Voeg toe aan het gehakt en laat rustig meefruiten. Roer regelmatig.
- Snipper ondertussen de rapen, wortelen en knolselder in fijne stukjes. Versnijd de champignons aansluitend in kwartjes.
- Voeg de versneden groenten toe aan het gehakt, roer om en laat even meebakken.
- Bestuif met bloem, roer goed om en laat even warmen. Blus dan met het donker bier en roer alle aanbaksels goed los.
- Voeg de rundsfond, mosterd en kruidentuiltje (tijm en laurier) toe. Roer wederom goed om en laat rustig inkoken tot de bereiding begint in te dikken en lekker smeuïg wordt.
- Schil ondertussen de aardappelen en breng aan de kook in lichtgezouten water.
- Giet de gegaarde aardappelen af en stamp tot een stevige puree. Roer er een scheutje melk en een klontje boter door. Werk af met wat gesnipperde peterselie, nootmuskaat, peper en zout.
- Lepel de puree over het gehakt en strijk glad. Maak mooie inkervingen met een vork en zet de stoofpot nog enkele minuutjes onder de grill tot de puree begint te kleuren. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind