Recept - Gratin met broccoli en worst (Colruyt)

Gratin met broccoli en worst (Colruyt)
Recept Afdrukken
Zin in heel gewone kost maar mag het tegelijkertijd ook een beetje anders zijn? Dan is dit recept van Colruyt een uitstekende keuze. In plaats van de Heilige Drievuldigheid (vlees - aardappelen - groente), werk je dit gerecht af door alles in een ovenschaal te combineren en bovenal te gratineren. Lekker origineel, origineel lekker!
Gratin met broccoli en worst (Colruyt)
Recept Afdrukken
Zin in heel gewone kost maar mag het tegelijkertijd ook een beetje anders zijn? Dan is dit recept van Colruyt een uitstekende keuze. In plaats van de Heilige Drievuldigheid (vlees - aardappelen - groente), werk je dit gerecht af door alles in een ovenschaal te combineren en bovenal te gratineren. Lekker origineel, origineel lekker!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verhit een royale portie gezouten water en verwarm de oven voor op 180°.
  2. Schil de aardappelen en versnijd in gelijke stukken. Breng ze aan de kook.
  3. Versnijd ondertussen de broccoli's in roosjes. Voeg na 10 minuten toe aan de aardappelen, laat dan nog 10 minuten garen.
  4. Bak ondertussen de worsten gaar in een scheut olijfolie.
  5. Maak een roux door de boter te laten smelten en er de bloem door te roeren. Laat nog even warmen op het vuur en voeg dan, al roerend, de melk toe.
  6. Laat de witte saus kort doorkoken. Werk daarna af met voldoende peper, zout en nootmuskaat.
  7. Schik de gebakken aardappelen en broccoliroosjes in een ovenschaal. Leg er de worsten op en overgiet met de saus.
  8. Bestrooi de ovenschotel met geraspte kaas en laat 15 minuten bakken op 180°. Zet ook de grillfunctie aan gedurende de laatste minuutjes voor extra mooi korstje. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*