Een simpele wokschotel is de ideale oplossing om alledaags, niet gek duur maar toch gezond en smakelijk te koken. Ingewikkeld hoeft dat nooit te zijn, met enkele eenvoudige ingrediënten en smaakmakers kom je een heel eind. Dit recept helpt je op weg en combineert Oriëntaalse en westerse smaken.
Een simpele wokschotel is de ideale oplossing om alledaags, niet gek duur maar toch gezond en smakelijk te koken. Ingewikkeld hoeft dat nooit te zijn, met enkele eenvoudige ingrediënten en smaakmakers kom je een heel eind. Dit recept helpt je op weg en combineert Oriëntaalse en westerse smaken.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 600 gram kabeljauwhaas
- 400 gram rijst
- 1 blokje visbouillon
- 1 kwartje citroen
- 1 rode ui gepeld en in ringen gesneden
- 100 gram sojascheuten
- 1 handvol fijne broccoliroosjes
- 1 wortel gescheld en in reepjes gesneden
- 0,5 rode paprika ontzaad en in reepjes gesneden
- 100 gram fijne Parijse champignons in kwartjes gesneden
- peper en zout
- arachideolie
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Gaar de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de kabeljauw in hapklare blokjes met een scherp mes. Kruid ze met peper en zout, gebruik eventueel ook wat gemengde viskuiden.
- Verhit een flinke portie arachideolie in een ruime (wok)pan. Schroei de blokjes vis kort aan totdat ze net gaar zijn. Haal ze voorzichtig uit de pan en laat even rusten.
- Blus de hete pan met een flinke scheut water. Verlaag het vuur en breng het water aan de kook. Roer goed zodat alle aanbaksels loskomen.
- Verkruimel het blokjes visbouillon en voeg toe aan het kookvocht. Pers het stukje citroen uit en kruid licht bij met peper en zout. Laat even inkoken tot je een smaakvol extract van vis hebt (visfumet).
- Giet de visfumet uit de pan en voeg een scheut verse arachideolie toe. Voeg alle groentjes toe en roerbak tot ze warm maar nog knapperig zijn. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel wat gedroogde chili toe indien je van een pittige toets houdt.
- Ondertussen zou de rijst gegaard moeten zijn. Giet af en zet nog even op het vuur. Voeg stelselmatig wat visfumet toe en roer om zodat alle korrels de smaken opnemen. Blijf fumet toevoegen tot de rijst lekker smeuïg is.
- Serveer door een bodempje rijst in een diep bord te scheppen, daar wat groentjes op te leggen er tot slot enkele visblokjes op te plaatsen. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind