Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
25minuten |
Ingrediënten
- 150 gram chorizo-worst
- 4 tenen knoflook
- 1 rode punpaprika
- 1 gele puntpaprika
- 200 gram fijne champignons
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel gedroogde chili
- 2 eetlepels balsamico
- 400 gram spaghetti
- 0,5 liter groentebouillon
- 1 handvol gesnipperde peterselie
- 1 handvol gesnipperde basilicum
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de chorizo in grove stukken. Hak de knoflook fijn. Snipper de puntpaprika's in fijne stukjes en versnijd de champignons in kwartjes.
- Verhit in een ruime stoofpot (of hoge pan) een royale scheut olijfolie.
- Laat de stukjes chorizo enkele minuten aanbakken zodat de olie alle aroma's opneemt.
- Voeg knoflook, paprika en champignons toe. Laat rustig enkele minuten aanstoven.
- Voeg de tomatenblokjes, chili en balsamico toe. Roer goed om.
- Voeg de ongekookte spaghetti toe (breek indien nodig in twee).
- Overgiet met wat (warme) groentebouillon zodat de spaghetti kan garen. Dek af en laat 10 à 15 minuten koken. Roer nu en dan om.
- Controleer regelmatig of de spaghetti voldoende kan garen (voeg indien nodig bouillon toe). Het gerecht is klaar eenmaal de pasta al dente is en de saus lekker ingedikt.
- Werk af met peper, zout, peterselie en basilicum. Serveer met vers geraspte Parmezaan. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind