Niks zo comfortabel als een gerecht waar je slechts één pot of pan voor moet vuilmaken. In deze comfortabele pastabereiding zorgt de pittige smaak van chorizo voor pittige en smaakvolle spaghetti met tomatensaus.
Versnijd de chorizo in grove stukken. Hak de knoflook fijn. Snipper de puntpaprika’s in fijne stukjes en versnijd de champignons in kwartjes.
Verhit in een ruime stoofpot (of hoge pan) een royale scheut olijfolie.
Laat de stukjes chorizo enkele minuten aanbakken zodat de olie alle aroma’s opneemt.
Voeg knoflook, paprika en champignons toe. Laat rustig enkele minuten aanstoven.
Voeg de tomatenblokjes, chili en balsamico toe. Roer goed om.
Voeg de ongekookte spaghetti toe (breek indien nodig in twee).
Overgiet met wat (warme) groentebouillon zodat de spaghetti kan garen. Dek af en laat 10 à 15 minuten koken. Roer nu en dan om.
Controleer regelmatig of de spaghetti voldoende kan garen (voeg indien nodig bouillon toe). Het gerecht is klaar eenmaal de pasta al dente is en de saus lekker ingedikt.
Werk af met peper, zout, peterselie en basilicum. Serveer met vers geraspte Parmezaan. Smakelijk!