Een perfect en snel klaargemaakt gerecht tijdens de herfst en wintermaanden? Gegratineerde puree! Je kan er immers zowat alle denkbare ingrediënten in kwijt en is populair bij jong en oud. In dit gerecht ontdek je een eenvoudige en toch verfijnde versie met broccoli, worst en groene aspergepunten.
Schil de aardappelen. Breng aan de kook in een ruime portie gezouten water.
Versnijd de broccoli in roosjes. Voeg toe aan de kokende aardappelen. Laat nog enkele minuten pruttelen tot alles gaar is.
Versnijd ondertussen het teentje knoflook in dunne plakjes. Meng met de asperges, pijnboompitjes, een scheut olijfolie, peper en zout in een ovenschaaltje.
Laat de asperges 10 à 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven (160°). Draai ze halverwege eens om.
Bak daarnaast de worsten in een klontje boter. Haal ze uit de pan, versnijd in hapklare stukken en zet opzij.
Giet de gegaarde aardappelen en broccoli af. Verwijder het blaadje laurier, voeg een klontje boter en een scheut melk toe. Stamp tot puree. Werk af naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Roer de stukjes worst door de puree. Lepel daarna in een ovenschaal.
Schik de gebakken asperges met de pijnboompitjes bovenop de puree. Bestrooi daarna met gemalen kaas.
Laat nog enkele minuten grillen tot de kaas mooi goudbruin is geworden. Smakelijk!