Als je op zoek bent naar een salade die 100% lente uitstraalt, dan is dit recept van Nigella Lawson wat je zoekt. Naast typische toppers zoals verse krieltjes, asperges en radijsjes, is het vooral de fris-zure dressing die de salade naar een hoger niveau tilt.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Stoom (of kook) de krieltjes gaar met enkele takjes munt en wat citroenzeste.
- Snijd ondertussen de harde uiteindes van de groene asperges. Versnijd daarna in hapklare stukken van zo'n 5 centimeter.
- Doe de stukjes asperge in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en grof zeezout.
- Gaar de asperges in een voorverwarmde oven (200°) gedurende een tiental minuten. Afhankelijk van de dikte kan dit meer of minder zijn.
- Haal de munt en citroenzeste van tussen de gestoomde krieltjes. Meng met de ovengebakken asperges.
- Voeg de gehalveerde radijsjes en vers gesnipperde dragon toe. Roer goed om en laat even rusten terwijl je de dressing maakt.
- Voeg alle ingrediënten voor de dressing samen in een kommetje. Roer goed door elkaar en kruid, indien nodig, bij.
- Roer de dressing door de (nog warme) groentjes en schud even op zodat alle smaken goed kunnen mengen.
- Schik de groene salade op een schotel. Verdeel er de lauwe groentjes met de frisse dressing over. Serveer meteen. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind