VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Aardappelsalade met asperges en radijsjes (Nigella Lawson)
Als je op zoek bent naar een salade die 100% lente uitstraalt, dan is dit recept van Nigella Lawson wat je zoekt. Naast typische toppers zoals verse krieltjes, asperges en radijsjes, is het vooral de fris-zure dressing die de salade naar een hoger niveau tilt.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Salade
Dressing
Instructies
  1. Stoom (of kook) de krieltjes gaar met enkele takjes munt en wat citroenzeste.
  2. Snijd ondertussen de harde uiteindes van de groene asperges. Versnijd daarna in hapklare stukken van zo’n 5 centimeter.
  3. Doe de stukjes asperge in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en grof zeezout.
  4. Gaar de asperges in een voorverwarmde oven (200°) gedurende een tiental minuten. Afhankelijk van de dikte kan dit meer of minder zijn.
  5. Haal de munt en citroenzeste van tussen de gestoomde krieltjes. Meng met de ovengebakken asperges.
  6. Voeg de gehalveerde radijsjes en vers gesnipperde dragon toe. Roer goed om en laat even rusten terwijl je de dressing maakt.
  7. Voeg alle ingrediënten voor de dressing samen in een kommetje. Roer goed door elkaar en kruid, indien nodig, bij.
  8. Roer de dressing door de (nog warme) groentjes en schud even op zodat alle smaken goed kunnen mengen.
  9. Schik de groene salade op een schotel. Verdeel er de lauwe groentjes met de frisse dressing over. Serveer meteen. Smakelijk!