Recepten - mierikswortel
Gegratineerde orzo-hapjes voor kerst
Aan pasta denken we niet snel als een feestelijk hapje. Pasta is een geschikte maagvuller, daarom is het sneller een voorgerecht en vooral een hoofdgerecht. Door gebruik te maken van orzo (fijne pasta ter grootte van een rijstkorrel) kan je de portie wel klein en feestelijk houden. Met een romig spinaziesausje, kerstomaatjes, gedroogde worst en mozzarella maak je een klein, schattig hapje klaar dat alleen al dankzij de kleuren perfect past op een kerstfeestje.
Tagged With: droge worst, gartineren, gedroogde worst, gegratineerd, gratin, hapje, Italiaanse kruiden, kerst, kerstmis, kerstomaatjes, kerstomaten, knoflook, look, mierikswortel, mozzarella, nootmuskaat, orzo, ovengebakken, pasta, spinazie, spinazieroom, voorgerecht
Rösti met mierikswortelcrème en gerookte zalm (Colruyt)
Smakelijke hapjes op feestelijke momenten hoeven niet moeilijk te zijn om toch verrassend en lekker te zijn. Dit vlotte hapje van het receptenteam van Colruyt combineert zelfgemaakte, kleine röstis met gerookte zalm en een pittige crème van mierikswortel. Smullen!
Tagged With: aardappel, aardappelen, amuse, Colruyt, dille, feest, feestdagen, feestelijk, gerookte zalm, hapje, kerst, kerstmis, makkelijk, mierikswortel, nieuwjaar, oud en nieuw, ricotta, rosti, snel klaar, starter, verjaardag, vis, voorgerecht, weinig ingrediënten, zalm
Gerookte zalm met scampi en mierikswortel
Wie wil genieten van het beste uit de zee, zal verlekkerd zijn op dit betrekkelijk eenvoudige maar desalniettemin erg lekkere en feestelijke voorgerechtje met gerookte zalm en scampi. De pittige en uitgesproken smaak van mierikswortel zorgt in combinatie met een frisse vinaigrette van limoen voor een erg compleet pallet aan smaken.
Tagged With: alle seizoenen, amuse, aperitief, apero, bezoek, culinair, feest, feestelijk, fris, gasten, gember, gerookte zalm, gezellig tafelen, gezond, hapje, honing, kerst, kerstmis, limoen, mager, mierikswortel, nieuwjaar, olijfolie, oud en nieuw, oudjaar, Pasen, room, salade, scampi, sla, starter, tapa, tapas, verfijnd, verzorgd, vis, voorgerecht, zalm, zee, zeevruchten
Witloofbootjes met garnalen
Van witloofbootjes kan je een leuk en lekker hapje maken. De bittere maar frisse smaak past bij heel veel ingrediënten. In dit recept werken we met grijze garnalen: heerlijk en verfijnd.
Tagged With: aperitief, België, Belgisch, Belgische kust, bezoek, dille, feest, feestelijk, garnalen, gemakkelijk, grijze garnalen, hapje, kerst, kerstmis, kust, makkelijk, maritiem, mayo, mayonaise, mierikswortel, noordzee, schaaldier, schaaldieren, simpel, snel klaar, terras, terrasje, voorgerecht, witlof, witloof, witloofbootjes, zee, zeevruchten
Varkensgebraadsalade met champignons
Als je het broodbeleg van je slager of supermarkt een beetje beu bent, is dit recept een absolute aanrader. Het is niet alleen makkelijk en eenvoudig, het is ook heel wat goedkoper en je vermijdt voedselverspilling. Met dit lekkere slaatje wordt jouw lunch een festijn!
Tagged With: alledaags, beleg, brood, broodbeleg, champignons, eenvoudig, gebraad, graanmosterd, lunch, makkelijk, mayonaise, middag, mierikswortel, mosterd, selfmade, simpel, Varken, varkensgebraad
Toastjes met gerookte zalmmousse (Colruyt)
Een goed gevulde schaal met lekkere toastjes mag niet ontbreken op een feestje. Dit eenvoudige recept van Colruyt laat je smeuïge toastjes maken met zalm, heerlijk.
Tagged With: aperitief, aperitiefhapje, bezoek, brood, dille, feest, feestelijk, gerookt, gerookte zalm, hapjes, hazelnoten, kaas, kerst, kerstmis, mierikswortel, mousse, roomkaas, smeuïg, toastjes, vis, voorgerecht, zalm, zalmmousse