Recepten - bistro
Hertensteak archiduc
Wanneer het feestelijk maar toch simpel en vooral lekker mag zijn, is het een prima idee om klassiekers lichtjes te pimpen. Neem nu een klassieke steak-archiduc. Deze klassieker met een romige champignonsaus wordt meteen heel wat feestelijker wanneer je de rundssteak vervangt door een hertensteak. Benieuwd? Lees het recept hieronder.
Tagged With: archiduc, biefstuk, bistro, champignonsaus, dagelijkse kost, feestdagen, feestelijk, frieten, frietjes, grootmoeders keuken, herfst, hert, hertensteak, jachtseizoen, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, oud en nieuw, rood vlees, roomsaus, seizoen, verfijnd, vlees, wild, wildfond, winter, zondag
Luikse balletjes (Sofie Dumont)
In dit recept vertelt Sofie Dumont hoe zij een typische klassieker uit de Belgische bistro-keuken maakt: gehaktballetjes op Luikse wijze. Dat zijn eerder grote gehaktballen die geserveerd worden in een bruine, ietwat zoete saus. Een fantastische klassieker voor jong en oud.
Tagged With: ajuinen, België, Belgisch, bistro, bistronomie, boerenkost, bouillon, broodkruim, bruine saus, comfort food, elk seizoen, gehakt, gehaktballen, gemengd gehakt, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, knolselderpuree, Luikse siroop, Luikse stroop, mosterd, peterselie, puree, rundsgehakt, siroop, sofie dumont, ui, varkensgehakt, witloof, witloofsalade
Croque Italienne
Op een klassieke croque monsieur bestaan heel wat smakelijke en originele variaties. Deze variant met mozzarella, groene pesto en gerookte zalm is wat fijner en minstens zo lekker!
Tagged With: Belgisch, bistro, brood, croque, Croque monsieur, eenvoudig, fusion, gerookt, gerookte zalm, grill, groene pesto, hapje, italiaans, Italië, kaas, klassiek, lunch, makkelijk, middag, middagmaal, mozzarella, pesto, pesto verde, rap, simpel, snel, taverne, toast, tösti, tussendoor, vlug, zalm