Venkel | - deel 2 Venkel | - deel 2

 

Recepten - venkel

Stoofpot met kip en pasta (Jeroen Meus)

Stoofpot met kip en pasta (Jeroen Meus)
Voor de lekkerste alledaagse gerechten moet je nog steeds bij Jeroen Meus zijn. De sympathieke tv-kok weet als geen ander hoe je gewoon heel lekker eten kan maken. Dit recept is daar een buitengewoon goed voorbeeld van: pasta, kip, groentjes en een oven. That's it! Maar oh-zo heerlijk!

Luxueuze vissoep

Luxueuze vissoep
Met een zorgvuldig geselecteerd soepje kan je elk diner succesvol starten. Van een eenvoudige groentesoep, tot een exquise soep met zachte stukjes vis en royaal op smaak gebracht met pastis. Al aan het likkebaarden?

Roodbaars met venkelpuree en tomatenolie (Jeroen Meus)

Roodbaars met venkelpuree en tomatenolie (Jeroen Meus)
Het heilige duo: vis en puree. Op deze klassieke combinatie valt niets op te merken. Anderzijds kan je heel wat leuke accenten en varianten klaarstomen die je eenvoudige gerecht snel en makkelijk naar een hoger niveau tillen. Met de hulp van Jeroen Meus kan ook jij lekker variëren met vis en puree.

Risotto met asperges, venkel en tong (Sofie Dumont)

Risotto met asperges, venkel en tong (Sofie Dumont)
Hoewel er niets mis is met de klassieke asperge-gerechten, is het toch ook leuk om wat creatiever uit de hoek te komen met ons witte goud. Vast tv-gezicht op vtm helpt je graag met deze smaakvolle en erg makkelijke risotto.

Quiche met venkel en roodbaars

Quiche met venkel en roodbaars
Hoewel een klassieke Quiche Lorraine geweldig lekker is, kan je met het basisrecept eindeloos variëren. Ook met vis, roodbaars in dit geval, kan je zeker en vast iets lekkers klaarmaken. Met een lekkere marinade en het aangename contrast van venkel zal je alle eters verrassen met deze quiche!

Zwarte polakfilet met venkelkorstje, wilde rijst met herfstgroentjes en pastinaakzalfje

Zwarte polakfilet met venkelkorstje, wilde rijst met herfstgroentjes en pastinaakzalfje
Zin in een gezond gerecht dat barst van natuurlijke smaken? In dit uitgebreide recept komen heel wat typische herfstsmaken heerlijk samen.

Jambonneau met trio van herfstpuree en mosterdbiersaus

Jambonneau met trio van herfstpuree en mosterdbiersaus
Zin in een feestelijk gerecht dat prachtig presenteert maar je geen uren laat zwoegen in de koeken? Kleine hammetjes, ook wel jambonneau's genoemd, kunnen je redden. Ze zijn fraai, smakelijk, makkelijk bereid en passen bij een veelheid aan groenten. In dit recept gaan we aan de slag met drie heerlijke herfstpuree's (spruitjes, venkel en pastinaak) en zorgen we als finale voor een pittig mosterbiersausje.

Ovenschotel van kabeljauwrug

Ovenschotel van kabeljauwrug
Met een klein beetje inspiratie en dat beetje meer moeite kan je met relatief eenvoudige gerechten toch iets lekkers klaarmaken. Wat dacht je van een heerlijke ovenschotel met kabeljauwrug en aardappelschijfjes?

Linguine met scampi

Linguine met scampi
Linguine is een dunne lintpasta uit Genua die je in makkelijk in de supermarkt kan kopen. Jeroen Meus gebruikt de pasta in een eenvoudig gerecht dat tegelijk een beetje feestelijk is.