Recepten - sojascheuten
Pikante runderreepjes in oosters roomsausje met noedels en groene kool
Aziatische keukens blinken, soms in tegenstelling tot de westerse, uit in een veelheid aan smaken en geuren. Dit gerecht is daar een perfect voorbeeld van: pikante runderlapjes en een romig sausje vol smaak. Zalig lekker en niet moeilijk klaar te maken.
Pittige noedels met eendenreepjes
Werken met een wok is erg dankbaar koken: het gaat snel en je hebt zonder veel moeite een smakelijk resultaat. Met behulp van dit recept kan je de lat een beetje hoger leggen. Een smakelijke eendenfilet precies garen, de groentjes perfect stoven, de saus à point kruiden? Geen probleem!
Snelle rijstwok met vis
Wokken is met recht en rede één van de meest populaire kookmethodes. Het gaat snel, is niet moeilijk en je kan eindeloos variëren. In dit recept gaan we aan de slag met een gezond stukje vis om een kruidige, Oosterse rijstschotel op tafel te toveren.
Zacht-zure salade met ansjovis en sojascheuten
Een knapperige salade kan dienen als een heerlijk voorgerechtje, of een gezond hoofdgerecht. Deze salade draait rond licht-zure toetsen, waardoor het een opvallend fris gerechtje wordt.
Gewokte noedels met gemarineerde eendenreepjes
Wokken is makkelijk, gezond en snel. Meer hoeft dat op een drukke werkdag niet te zijn. Dit recept leert je een makkelijke manier aan om een lekkere en eenvoudige wokschotel met eend te bereiden.
Poonfilets in ketjapsaus met gewokte rijst
Ponen zijn bijzonder smakelijke visjes die over de hele wereld voorkomen. Hun vaste, rijke vlees maakt hen uiterst geschikt voor een snelle, makkelijke wokschotel met rijst en ketjapsaus - een kruidige, licht-zoete variant op de gekende sojasaus.
Nasi Goreng met gehakt en bamboe
In dit eenvoudig recept vertrekken we van de klassieke Nasi Goreng-basis uit Indonesië: gekookte en vervolgens gebakken rijst met groenten en vlees. Het eindresultaat is verrassend, makkelijk en bovenal lekker.
Wok Teriyaki met kip
Teriyaki is een Japanse kooktechniek, aldus Wikipedia, waarbij je fijngesneden vlees of vis bakt in een sojamarinade zodat het vlees een lichte glans krijgt (teri). Echte professionals maken deze marinade ongetwijfeld zelf, in dit recept vertrekken we voor alle gemak vanuit een kant-en-klare versie en geven we er een eigen, makkelijke en uiteraard lekkere, interpretatie van.