Recepten - sesamzaad
Sushi style komkommer (Sofie Dumont)

Liefhebbers van sushi zullen smullen van dit toffe en originele gerecht van Sofie Dumont. Zelf sushi rollen is een absolute kunst, met deze komkommer-bootjes maak je zonder al te gek veel werk zelf een gezonde en zeker zo smaakvolle variant.
Tagged With: avocado, basmati, chili, furikake, hapje, japan, Japans, komkommer, lunch, mager, nori, Oosters, origineel, rauwe zalm, rijst, sesam, sesamzaad, sesamzaadjes, sofie dumont, sojasaus, sricha, sushi, sushi rijst, tapa, verrassend, vis, voorgerecht, zalm, zalmfilet
Vogelnestjes van spek en scampi (Ottolenghi)

Rond Pasen zijn vogelnestjes traditiegetrouw erg populair. De originele gehaktbal met een smeuïg eitje in, is niet alleen bij ons een heerlijke hap. Zo worden ze in Groot-Brittannië 'Scotch Eggs' genoemd. Ook de beroemde tv-kok Yotam Ottolenghi is vertrouwd met het idee, maar geeft er graag zijn kenmerkende handtekening aan: hij maakt vogelnestjes met gehakt van spek en scampi. De pittige saus maakt deze verrassende variant helemaal af. Het proberen waard!
Tagged With: bieslook, chili, ei, eieren, esdoornsiroop, frituren, gefrituurd, gehakt, gember, kruidig, lente, lente-ui, origineel, Ottolenghi, panko, Pasen, scampi, Scotch eggs, seasmzaad, sesam, sesamzaadjes, smaakvol, soja, sojasaus, spek, uit het vuistje, veel smaak, verrassend, vogelnestjes, wereldkeuken
Hummus (Colruyt)

Hummus is niet uitzonderlijk bekend in onze gebieden, in de Turkse, Marokkaanse en Libanese keuken is deze puree van kikkererwten echter onmisbaar. Dit zuiderse hapje is lekker als dip, bijgerecht of op je boterham. Er bestaan talloze recepten, dit is er eentje van Colruyt.
Tagged With: avocado, bijgerecht, blender, brood, Colruyt, dip, dipsaus, eenvoudig, hap, hapje, Hummus, kikkererwt, kikkererwten, knoflook, Libanees, Libanon, Libië, look, makkelijk, Marokka, Marrokaans, mediterraans, mix, mixen, mixer, olijfolie, peterselie, sesam, sesamzaad, simpel, Turkije, Turks, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, zuiders