Peperbolletjes | Peperbolletjes |

 

Recepten - peperbolletjes

Eendenragout

Eendenragout
Ragout kennen we ook als vol-au-vent, de typische bereiding uit de Franse keuken die stevige saus op basis van bloem en boter combineert met malse stukjes vlees en groentjes. De ultieme klassieker is uiteraard met kip en champignons, maar je kan er wel degelijk varianten op klaarmaken. Deze winterse ragout van eend vraagt wat werk, maar het feestelijke resultaat zal niemand teleurstellen.

Steak met lichte peperroomsaus (Sandra Bekkari)

Steak met lichte peperroomsaus (Sandra Bekkari)
Het grootste nadeel aan zowat al onze Bourgondische klassiekers is dat ze niet echt gezond zijn. Een steak kan bijvoorbeeld niet zonder een smakelijk sausje, zullen velen beamen. Vooral peperroomsaus is populair; heerlijk maar niet mager. Gelukkig heeft Sandra Bekkari daar een oplossing voor. Ontdek in dit recept hoe je haar gezonde peperroomsaus kan klaarmaken!

Gentse waterzooi

Gentse waterzooi
Wie lekkerbekt bij Belgische klassiekers, moet een echte Gentse waterzooi eens geprobeerd hebben. Dit recept zou al bestaan sinds de middeleeuwen en is een smeuïg kooksel (een 'zode' in een oud-Nederlands, vandaar zooi) van kip of vis, groentjes, aardappelen en room. Het is een smakelijke maaltijdsoep die je makkelijk zelf kan bereiden, op voorwaarde dat je een beetje geduld hebt. Ontdek in dit recept hoe jij de enige echte Gentse waterzooi met kip helemaal zelf kan klaarmaken!

Eendenborst met portosaus, gebakken aardappel en gesauteerde aubergine met oesterzwam

Eendenborst met portosaus, gebakken aardappel en gesauteerde aubergine met oesterzwam
Met dit feestelijke gerecht, dat desondanks best eenvoudig te bereiden is, haal je de zalige geuren en smaken van Zuid-Frankrijk in huis. Naast heerlijk sappige eend met een lekker sausje toveren tijm en rozemarijn fantastische smaken op je bord die fantastisch passen bij gebakken patatjes, aubergine en oesterzwam. Kortom: een waar feest voor de ongegeneerde fijnproever!