Recepten - (half)gedroogde kerstomaatjes
Pittige tomatenrisotto met vis
Het plezier van een risotto is de vlotte, makkelijke bereiding die je naar hartelust kan variëren. Dit recept laat je een pittige risotto op tafel zetten met stukjes vis, venkel en gedroogde tomaatjes. Snel klaar en ontzettend lekker!
Tags: alle seizoenen, arborio, comfort food, éénpansgerecht, eenvoudig, groentebouillon, halfgedroogde tomaatjes, italiaans, Italië, kabeljauw, mediterraan, one pan, peterselie, pikant, pittig, rijst, risotto, roerbakken, tomaat, tomaatjes, venkel, vis, visblokjes, witte vis, witte wijn, zalm, zee, zongedroogde tomaatjes
Pastasalade met mozzarella en tonijn
Deze pastasalade laat de zomer door je keuken waaien op een gezonde, smaakvolle manier. Volkoren penne, tonijn, zongedroogde tomaatjes, mozzarella, olijven,... Alles om je een zonnig mediterraan gevoel te bezorgen zit in recept verwerkt. Perfect als lunch, lichte maaltijd of royaal bijgerecht.
Tags: basilicum, blik, buffelmozzarella, fris, gezond, kappertjes, licht, light, lunch, mager, mozzarella, olijveb, pasta, pastasalade, penne, peterselie, rode ui, salade, tomaat, tomaten, tonijn, vinaigrette, vis, volkoren pasta, volkoren penne, zomer, zomers, zon, zongedroogde tomaten, zonnig
Parelcouscous met zalm en broccoli
Wie het wekelijkse menu van een gezin beheert, kent die typische strijd: hoe zorg ik voor een gezonde avondmaaltijd waar ik geen uren voor in de keuken hoef te staan en waar iedereen van smult? Dit vlotte recept biedt daar een perfect antwoord op: smeuïge zalm met parelcouscous en broccoli. Heerlijk gewoon, gewoon heerlijk.
Tags: alledaags, broccoli, citroen, comfort food, couscous, doordeweeks, gezond, groentebouillon, halfgedroogde kerstomaatjes, halfgedroogde tomaatjes, halfgedroogde tomaten, kindvriendelijk, kippenbouillon, paprikapoeder, parelcouscous, peterselie, pijnboompitjes, pijnboompitten, snel klaar, vis, voor elke dag, voor het gezin, weinig ingrediënten, weinig werk, zalm, zalmfilet, zomers, zonnig
Kip met appelmoes en frietjes
Voor een echte klassieker die bij jong en oud geliefd is moet je niet ver zoeken. Een doodsimpele maar overheerlijke gebraden kip, zelfgemaakte knapperige frietjes en al even zelfgemaakte appelmoes - klinkt heerlijk toch?
Tags: appelen, appelmoes, België, Belgisch, boerenkost, classic, elke dag, feestelijk, frieten, frietjes, gebraden kip, grootmoeders keuken, herkenbaar, kids, kinderen, kip, klassiek, klassieker, lokaal, nostalgie, nostalgisch, oven, plaatselijk, typisch, vlaams, Vlaanderen, zelfgemaakt, zondagse kost
Ardeens gebraad met romige champignons (Colruyt)
Een sappig gebraad is heerlijke winterkost. De oven doet al het werk terwijl jij je helemaal kan focussen op lekkere garnituren. Colruyt presenteert in dit gerecht een smakelijke manier om naast een Ardeens gebraad (lichtjes gerookt) smeuïge champignons en kroketjes te serveren. Ideale zondagse kost!
Tags: Ardeens gebraad, Ardennen, België, Belgisch, champignon, champignons, Colruyt, feest, feestelijk, gebraad, gedroogde tomaatjes, gedroogde tomaten, grootmoeders keuken, herfst, herfstkost, kroketjes, kroketten, kruidenkaas, romig, roomkaas, roomsaus, tomaatjes, tomaten, verse kaas, winter, winterkost, wintermaanden, winters, zondag, zondagse kost