Salades saai? Niet als je deze originele en smaakvolle salade van Jeroen Meus probeert. Met een waaier aan knapperige groentjes, stevige patatjes en kruidige stukjes merguez zorg je voor een heerlijk maal voor jong en oud. Dit recept is perfect aan het begin van de zomer, maar past altijd.
Salades saai? Niet als je deze originele en smaakvolle salade van Jeroen Meus probeert. Met een waaier aan knapperige groentjes, stevige patatjes en kruidige stukjes merguez zorg je voor een heerlijk maal voor jong en oud. Dit recept is perfect aan het begin van de zomer, maar past altijd.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 12 merguezworstjes
- 600 gram primeuraardappel of kleine krieltjes
- 200 gram sperziebonen fijn
- 200 gram boterbonen
- 250 gram kerstomaatjes
- 200 dikke witte bonen (blik) gespoeld en uitgelekt
- 80 gram rucola
- enkele takjes peterselie
- enkele takjes basilicum
- 2 eetlepels zwarte olijven ontpit
- 2 eetlepels kappertjes
- 50 gram zongedroogde tomaatjes
- 1 scheut rode wijnazijn
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Laat de worstjes op kamertemperatuur komen.
- Spoel ondertussen de witte en sperzieboontjes en snijd de uiteindes af. Breng aan de kook in lichtgezouten water.
- Laat de boontjes koken tot ze beetgaar zijn, spoel dan onder koud water zodat ze stevig blijven. Laat afkoelen.
- Spoel de aardappelen en breng ze ook aan de kook (schillen hoeft niet) in gezouter water. Laat ook weer koken tot ze beetgaar zijn en zet opzij.
- Spoel ondertussen de rucola en groene kruiden. Halveer ook de kerstomaatjes.
- Meng in een ruime kom de rucola, peterselie, basilicum, halve tomaatjes en witte bonen.
- Bak de merguez-worstjes in een scheutje olijfolie tot ze helemaal gaar zijn.
- Voeg de afgekoelde witte en sperziebonen toe aan de kom. Snipper de zongedroogde tomaatjes en meng samen met de kappertjes en olijven door de salade.
- Werk de salade af met een beetje olijfolie, rode-wijnazijn, grof zout en peper.
- Voeg net voor het opdienen de warme worstjes (snijd eventueel in kleinere stukjes) en lauwe aardappeltjes toe. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind