Al wie houdt van lekkere scampi, weet dat je er allerlei bereidingen mee kan bedenken. Dit romige recept van Colruyt is best eenvoudig, met een geslaagde oosterse toets dankzij de kerrie. Lekker als voorgerechtje, lunch of avondmaal met brood. Perfect wanneer je niet zo veel tijd of zin hebt om te kokkerellen maar toch lekker wil eten.
Al wie houdt van lekkere scampi, weet dat je er allerlei bereidingen mee kan bedenken. Dit romige recept van Colruyt is best eenvoudig, met een geslaagde oosterse toets dankzij de kerrie. Lekker als voorgerechtje, lunch of avondmaal met brood. Perfect wanneer je niet zo veel tijd of zin hebt om te kokkerellen maar toch lekker wil eten.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 8 champignons in schijfjes gesneden
- 0,5 rode paprika in kleine blokjes gesneden
- 0,5 groene paprika in kleine blokjes gesneden
- 20 scampi gepeld (en eventueel ontdooid)
- 1 teentje knoflook fijngesnipperd
- 1 bosje dille gesnipperde
- 25 ml cognac
- 1 dl room
- 1 koffielepel kerrie
- boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Smelt een klontje boter in een ruime pan. Fruit de gesnipperde sjalot.
- Voeg de schijfjes champignon en blokjes paprika toe. Laat enkele minuten stoven op een zacht vuur, kruid met peper en zout.
- Haal de groentjes uit de pan en zet opzij. Bak de scampi in dezelfde pan gedurende één minuut aan elke kant. Breng op smaak met de fijngesnipperde knoflook, dille, peper en zout.
- Blus de scampi met de cognac en flambeer (opgepast: zet de dampkap even af, of hou je pan er ver genoeg vandaan).
- Voeg de gestoofde groentjes terug toe. Roer om en laat ze weer opwarmen.
- Voeg de room toe en breng op smaak met kerrie. Laat nog even warmen tot de saus gebonden is.
- Bestrooi net voor het serveren met nog wat gehakte dille. Lekker met brood. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind