Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 wortel
- 6 kerstomaatjes
- 1 peterseliewortel
- 2 stengels selder
- 0,25 bloemkool
- 1 preiwit
- 0,5 gele paprika
- 1 kippenfilet
- 1 takje rozemarijn
- 2 blaadjes laurier
- 1 liter kippenbouillon
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Kuis en versnijd alle groentjes in grove stukken.
- Verhit in een ruime pot een flinke scheut olijfolie. Stoof de gesnipperde ui met het teentje look aan.
- Voeg alle andere groentjes toe, kruid met een snuifje peper en zout. Laat even stoven.
- Overgiet met de kippenbouillon en vul aan met water tot alles goed onderstaat. Breng aan de kook.
- Voeg de kipfilet, het takje rozemarijn en de blaadjes laurier toe. Laat een half uurtje pruttelen, tot alle groentjes en de kipfilet gaar zijn.
- Haal de kipfilet en de kruiden uit de soep. Mix fijn.
- Trek de gegaarde kippenfilet in kleinere stukjes. Voeg toe aan de soep en werk naar wens af met peper/zout. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind