Ook liefhebber van één van de bekendste gerechten uit de heerlijke Italiaanse keuken? Probeer je graag eens een ander recept, of ben je net op zoek naar een goede basisversie? Dan is dit recept perfect, Sofie Dumont leert je hoe een eenvoudige maar lekkere lasagne klaargemaakt moet worden.
Ook liefhebber van één van de bekendste gerechten uit de heerlijke Italiaanse keuken? Probeer je graag eens een ander recept, of ben je net op zoek naar een goede basisversie? Dan is dit recept perfect, Sofie Dumont leert je hoe een eenvoudige maar lekkere lasagne klaargemaakt moet worden.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 25minuten | 1uur |
Servings | Prep Time |
4personen | 25minuten |
Cook Time |
1uur |
Ingredients
- Bolognesesaus
- 1 ui gepeld en fijngesnipperd
- 5 wortelen in fijne stukjes versneden
- 4 takken selder in fijne stukjes gesneden
- 400 gram gemengd gehakt
- 2 grote tomaten in blokjes gesneden
- 70 gram tomatenconcentraat
- 1 liter tomatencoulis
- 2 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- boter
- peper en zout
- Bechamelsaus
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 1 liter melk
- 200 gram gemalen kaas
- nootmuskaat
- peper en zout
- Lasagne
- 500 gram lasagnevellen
- 200 gram gemalen kaas
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Start met de eenvoudige bolognesesaus de gesnipperde ui met de stukjes wortel en selder even aan te stoven in boter.
- Voeg het gehakt toe en bak rul (werk eventueel in delen). Voeg dan de stukjes tomaat en het tomatenconcentraat toe. Kruid met peper en zout.
- Overgiet met de tomatencoulis en voeg de takjes tijm en blaadjes laurier toe. Laat afgedekt pruttelen.
- Maak nu de bechamelsaus door de boter te smelten en er dan de bloem onder te roeren. Laat nog even uitdrogen op een zacht vuur, roer er dan stelselmatig de melk onder.
- Laat de saus voldoende indikken. Voeg dan de gemalen kaas toe. Werk af met voldoende peper, zout en nootmuskaat.
- Neem een ruime ovenschaal. Vul de bodem met een dun laagje bolognesesaus. Schik daar een eerste laag lasagne-vellen op.
- Lepel wat bechamelsaus op de pastavellen, en daar een fijn laagje bolognesesaus op. Maak dan de tweede laag pastavellen. Blijf zo opbouwen, de allerlaatste laag is enkel bechamelsaus.
- Bestrooi de schotel met de gemalen kaas. Schuif in een voorverwarmde oven (200°) en laat een uurtje garen. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind