Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- Pompoensoep
- 1 kg pompoenvlees
- 2 uien
- 1 teentje look
- 2 stengels groene selder
- 2 wortels
- 0,5 liter kippenbouillon
- 1 tuiltje tuinkruiden
- 1 dl room
- boter
- peper en zout
- Garnering
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 200 gram croutons met kruiden
- 200 gram cantharellen
- boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Kuis alle groenten en snijd in grove stukken.
- Smelt een klont boter in een ruime pot en stoof de ui met het teentje look aan. Voeg dan de stukken wortel, selder en pompoen toe. Laat even aanbakken op een matig vuur.
- Voeg de kippenbouillon toe. Vul aan met water tot alle groentjes goed onderstaan. Je kan uiteraard ook groentebouillon gebruiken.
- Doe het tuiltje kruiden in de pot en dek af. Laat een klein half uurtje garen zodat alle groentjes zacht kunnen worden.
- Ondertussen kan je de garnituren voorbereiden: verhit een pan zonder vetstof en bak de spekblokjes tot ze krokant zijn. Schep ze uit de pan en doe er een beetje verse boter in. Stoof de cantharellen tot ze zacht zijn, kruid met peper en zout.
- Verwijder het kruidentuiltje uit de soep en mix fijn. Roer er de room net voor het opdienen onder en breng op smaak met peper en zout. Een snuifje nootmuskaat of cayennepeper (voor die pittige toets) is ook lekker.
- Serveer in diepe borden met enkele krokante spekjes, een handje croutons en een schepje cantharellen. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind