Er bestaat niets gezelliger dan tijdens de zomermaanden lekker te aperitieven. De Spaanse traditie van tapas staat dan ook voor velen gelijk aan het ultieme vakantiegevoel. Met dit eenvoudige recept haal je er een vleugje klassiek Italië bij. Ideaal op een zonnige dag met een fris glaasje wijn.
Er bestaat niets gezelliger dan tijdens de zomermaanden lekker te aperitieven. De Spaanse traditie van tapas staat dan ook voor velen gelijk aan het ultieme vakantiegevoel. Met dit eenvoudige recept haal je er een vleugje klassiek Italië bij. Ideaal op een zonnige dag met een fris glaasje wijn.
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Ingrediënten
- 2 tomaten
- 250 gram buffelmozzarella
- 4 sneden rauwe ham Parma, Serrano, Ganda,...
- 1 handvol verse basilicumblaadjes
- olijfolie extra vergine
- basilicum gedroogd
- zwarte peper
- grof zeezout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snijd de tomaten en buffelmozzarella in dunne plakjes. Scheur de rauwe ham in hapklare stukken, verwijder eventueel overtollige stukjes vet.
- Schik de schijfje tomaat en mozzarella dakpansgewijs op een rond bord. Werk van buiten naar binnen en verdeel de stukjes rauwe ham nonchalant onder/tussen de schijfjes tomaat en mozzarella.
- Breng licht op smaak met wat gedroogde basilicum, een snuifje zwarte peper en een weinig grof zeezout.
- Werk af met enkele druppels fijne olijfolie en wat blaadjes verse basilicum. Lekker met krokant vers brood (stokbrood, ciabatta,...) Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind