Wanneer je een botermals stukje vlees wil geproefd hebben, kan je niet om varkenswangetjes heen. De botermalse smaak is hemels wanneer je ze langzaam laat stoven. In dit recept vertelt Sofie Dumont wat haar geheim is (behalve geduldig zijn): een rijke saus met bruin bier en worteltjes. Heerlijk met een smeuïge aardappelpuree!
Wanneer je een botermals stukje vlees wil geproefd hebben, kan je niet om varkenswangetjes heen. De botermalse smaak is hemels wanneer je ze langzaam laat stoven. In dit recept vertelt Sofie Dumont wat haar geheim is (behalve geduldig zijn): een rijke saus met bruin bier en worteltjes. Heerlijk met een smeuïge aardappelpuree!
| Servings | Prep Time | Cook Time |
| 4personen | 15minuten | 90minuten |
| Servings | Prep Time |
| 4personen | 15minuten |
| Cook Time |
| 90minuten |
Ingredients
- 800 gram varkenswangen
- 1 zoete ui
- 500 gram wortelen
- enkele takjes tijm
- enkele blaadjes laurier
- 75 cl bruin bier
- 1 eetlepel perensiroop
- 1 eetlepel tomatenconcentraat
- 200 ml bruine fond
- bloem
- boter
- koolzaadolie
- peper en zout
- enkele takjes peterselie
- aardappelpuree zie apart recept
Servings: personen
|
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Smelt een klontje boter samen met een scheut koolzaadolie (of een andere neutrale olie) in een stoofpot.
- Breng de varkenswangen voldoende op smaak met peper en zout. Bak ze langs elke kant goudbruin in de bruisende boter. Haal daarna uit de pot en zet even opzij.
- Snipper de ui fijn en stoof aan in de stoofpot.
- Roer het tomatenconcentraat door de gebakken ui. Laat even stoven. Blus dan met het bier. Roer alle aanbaksels goed los en vul aan met de perenstroop, tijm en laurier.
- Voeg de varkenswangen aan de bruine saus toe. Breng de saus verder op smaak met peper en zout. Dek af en laat minstens één uur zachtjes pruttelen.
- Schil ondertussen de wortelen en versnijd in schijfjes. Voeg ze op het einde toe zodat ze nog 20 minuten mee kunnen garen. Bereid ondertussen de puree volgens een recept naar wens.
- Werk de varkenswangetjes indien nodig verder af met peper/zout. Serveer met vers gesnipperde peterselie en de puree. Smakelijk!
Share this Recipe






Speak Your Mind