Onze twee favoriete Italiaanse en vooral gulzige chefs, Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo, wisten samen de essentie van de Italiaanse keuken perfect samen te vatten: snel, simpel maar verdomd lekker! Dit recept laat je in een handomdraai een pittige pasta met bacon en tomaten op tafel zetten. Perfectie en eenvoud, hand in hand.
Onze twee favoriete Italiaanse en vooral gulzige chefs, Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo, wisten samen de essentie van de Italiaanse keuken perfect samen te vatten: snel, simpel maar verdomd lekker! Dit recept laat je in een handomdraai een pittige pasta met bacon en tomaten op tafel zetten. Perfectie en eenvoud, hand in hand.
| Servings | Prep Time | Cook Time |
| 4personen | 10minuten | 20minuten |
| Servings | Prep Time |
| 4personen | 10minuten |
| Cook Time |
| 20minuten |
Ingredients
- 140 gram guanciale of pancetta
- 1 kleine ui
- 1 rode chilipeper gedroogd
- 2 eetlepels droge witte wijn
- 500 gram San Marzano tomaten
- 400 gram bucatini of een andere lange, iets dikkere pasta
- 80 gram pecorino geraspt
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
|
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de guanciale in kleine blokjes. Hak de ui en chilipeper fijn.
- Verhit een gezonde scheut olijfolie in een pan. Bak de guanciale, ui en chili gedurende een vijftal minuten aan.
- Versnijd ondertussen de tomaten in kwartjes.
- Blus de guanciale met witte wijn. Voeg de tomaten aansluitend toe en laat 15 à 20 minuten pruttelen. Roer nu en dan.
- Gaar ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
- Roer de pasta, eenmaal al dente, door de saus. Serveer besprenkeld met pecorino. Smakelijk!
Share this Recipe






Speak Your Mind